Lassanya de carbassó

¿T’agrada la lasanya però vols provar una versió més lleugera i reconfortant? Amb aquesta Crema de Lasanya de Carbassó, tindràs tots els sabors cremosos i reconfortants de la lasanya tradicional, però amb un toc més sa i refrescant. Agafa la teva cullera gran, perquè això serà un viatge directe al paradís dels sabors!

Lassanya de carbassó

Prep Time 45 minutes
Total Time 45 minutes
Course Plats principals
Servings 4 persones

Ingredients
  

  • 2 carbassons mitjans
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d'all picats
  • 500 g de carn picada (opcional per als amants de la proteïna)
  • 500 ml de salsa de tomàquet
  • 250 g de formatge ricotta
  • 1 tassa de formatge mozzarella ratllat
  • 1 ou batut
  • Sal i pebre al gust
  • Fulls de lasanya (per a la capa cremosa i suculenta)

Instructions
 

  • Preescalfa el forn a 180 graus i engrassa lleugerament una safata de forn per a preparar la nostra deliciosa crema de lasanya de carbassó.
  • En una paella gran, sofregeix la ceba picada i l’all fins que estiguin daurats i aromàtics. Si decideixes afegir la carn picada, afegeix-la a la paella i cuina fins que estigui ben feta. Condimenta amb sal i pebre al teu gust.
  • Afegeix la salsa de tomàquet a la paella i deixa que bulli durant uns minuts perquè tots els sabors es combinin en una sinfonia d’exquisidesa.
  • En un bol a part, barreja el formatge ricotta amb l’ou batut i una mica de sal i pebre.
  • Ara comença el muntatge: alterna capes de rodanxes de carbassó, barreja de formatge ricotta i salsa de carn de manera alternada en la safata de forn, acabant amb una capa generosa de formatge mozzarella ratllat per sobre.
  • Cou al forn durant uns 30-35 minuts, o fins que el formatge estigui daurat i bullint, amb aquella temptadora crosteta que a tothom li encanta.
  • Treu del forn i deixa refredar uns minuts abans de servir. És com un caloreta d’amor en cada cullerada.

Notes

  • Si ets un amant de les verdures, pots afegir espinacs o bolets a la capa de formatge ricotta per donar-li un toc més verd i terroós.
  • Per als amants del picant, pots afegir una mica de pebre vermell picat a la salsa de carn per donar-li un toc picant i emocionant.
Keyword Vegetariana

I voilà! Ja tens la teva Crema de Lasanya de Carbassó a punt per a ser devorada. Una opció cremosa i satisfactòria que et farà tornar per més. Bon profit!

La foto de la recepta és de @analauramalonso. Us recomanem passar-vos pel seu Instagram a conèixer la seva versió de la recepta.