Recepta de Croquetes de ceps

Hi ha molt tipus de croquetes arreu del món, i, tot i que les clàssiques són les de pollastre, no us en podeu estar de tastar les croquetes de ceps.

Croquetes de ceps

Croquetes de ceps

Prep Time 1 hour 40 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Course Entrants, Plats principals
Servings 30 croquetes

Ingredients
  

Ingredients per a la pasta:

  • 1 kg ceps congelats i trossejats
  • 2 kg cebes
  • 200 gr mantega
  • 300 gr farina
  • 1.5 litres llet
  • 0.5 litres crema de llet

Ingredients per a l'arrebossat

  • 3 ous
  • Pa ratllat

Instructions
 

  • Posem a escalfar una miqueta d’oli en una paella i afegim la ceba picada a foc lent i la mantega durant aproximadament 15 minuts fins que quedi ben daurada.
  • Una vegada estigui potxada, afegim els ceps tallats en daus molt petits i ho mantenim al foc durant un parell de minuts.
  • Podem condimentar-ho amb espècies al gust. Nosaltres utilitzarem una miqueta de sal i pebre. Cuinar-ho tot a foc lent i quan estigui tot ben estovat ho triturem amb l’ajuda d’una túrmix.
  • En una altra paella a part, afegim una miqueta de mantega i oli, afegim la farina i la torrem una miqueta, i, a continuació, afegim la sal. Hi posem espècies al gust. Nosaltres posarem sal i pebre. Remenem bé.
  • Afegim la crema de llet per aconseguir una bona beixamel.
  • Ajuntem les dues pastes i remenem bé fins que quedi una sola pasta homogènia
  • Posarem la pasta en un recipient i ho taparem amb paper film. És molt important que el paper film toqui la pasta per evitar que es faci crosta a la superfície. Esperarem que refredi.
  • Ara ja és el moment de fer les croquetes! Quan la pasta estigui freda, agafarem una porció de pasta, li donarem forma de croqueta i les posarem en les clares d’ou batudes prèviament i pa ratllat (en aquest ordre).
  • Per arrebossar les croquetes utilitzarem oli d’oliva verge extra.

Si voleu que les croquetes surtin encara més bones, deixeu refredar la pasta a la nevera d’un dia per l’altre i arrebosseu-les l’endemà. . Si us han sortit moltes, podeu congelar-les sense cap problema i anar-les descongelant a mesura que vulgeu. En el cas que vulgueu utilitzar ceps deshidratats, haureu d’utilitzar menys quantitat, ja que tenen més sabor.

A l’instagram de @antonio_amador_1955 han publicat una foto amb unes croquetes de ceps que tenen una pinta per llepar-se els dits!