Recepta de Croquetes de bacallà

Les croquetes de bacallà tenen molts seguidors i també moltes variants a l’hora de fer-les. Hi ha receptes que inclouen patata bullida o beixamel, altres afegeixen verdura. Nosaltres us proposem aquesta recepta molt senzilla que segur que agradarà a tothom.

Recepta de Croquetes de bacallà

Croquetes de bacallà

Prep Time 40 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Course Entrants, Plats principals
Servings 6 persones

Ingredients
  

Ingredients per a la pasta:

  • 1/2 kg bacallà dessalat i tallat en trossos molt petits.
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 70 gr farina
  • 1/2 l crema de llet
  • 70 gr mantega

Ingredients per a l'arrebossat:

  • Farina
  • 2 ous
  • Pa ratllat

Instructions
 

  • Posem a escalfar la mantega en una paella i afegim la ceba picada i un parell de grans d’all a foc lent.
  • A continuació, afegim el bacallà. Podem condimentar-ho amb espècies al gust. Nosaltres utilitzarem una miqueta de julivert picat. Cuinarem a foc lent fins que deixi anar tota l’aigua.
  • Afegim la farina i esperem 10 minuts fins que estigui ben cuita per tal que no faci grumolls.
  • Afegim la llet i la crema de llet, escalfades prèviament i anem remenant durant aproximadament 10 minuts.
  • Afegim tota la barreja en un bol i amb l’ajuda d’un túrmix ho triturem tot fins que quedi una pasta homogènia.
  • Posarem la pasta en un recipient i ho taparem amb paper film. És molt important que el paper film toqui la pasta per evitar que es faci crosta a la superfície. Esperarem que refredi.
  • Ara ja és el moment de fer les croquetes! Quan la pasta estigui freda, agafarem una porció de pasta, li donarem forma de croqueta i les posarem en farina, ou batut i pa ratllat (en aquest ordre).
  • Per arrebossar les croquetes utilitzarem oli d’oliva verge extra.

Per fer el gust una miqueta més suau podeu afegir una miqueta de verdura a la pasta. Podeu congelar les croquetes i descongelar-les en qualsevol moment. Les croquetes es podran fregir congelades. Nosaltres us recomanem que, si les heu fet molt grosses, les deixeu fora del congelador un parell d’hores abans de fregir per tal que es descongelin bé, ja que per la mida, pot ser que el centre de l’interior de la croqueta no quedi bé a l’hora de fregir-les.

A l’instagram de @sofipallares80 hem trobat aquesta foto d’un Divendres Sant amb unes croquetes de bacallà que debien estar boníssmes!