Crema de Carbassa: un plat reconfortant

Quan comença a refrescar, no hi ha res millor que una crema calenteta de carbassa per confortar l’ànima. Amb aquesta Crema de Carbassa, tindràs una explosió de sabors suaus i reconfortants en cada glop. Agafa la teva cullera preferida i prepara’t per un viatge gastronòmic cap al plaer pur!

La foto de la recepta és de l’Instagram de @lacocinadesoco, et recomanem que et passis per allà per conèixer la seva versió.

Crema de carbassa

Prep Time 40 minutes
Total Time 40 minutes
Course Entrants
Servings 6 persones

Ingredients
  

  • 1 kg de carbassa pelada i tallada a trossos mitjans
  • 1 ceba mitjana picada
  • 2 grans d'all picats
  • 4 tasses de brou de verdura o aigua
  • 1/2 tassa de nata per cuinar (opcional per a una textura més cremosa)
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • Sal i pebre al gust
  • Gerds de carbassa rostida (per a la decoració)

Instructions
 

  • En una olla gran, escalfa l’oli d’oliva i sofregeix la ceba i l’all fins que estiguin tendres i daurats.
  • Afegeix la carbassa tallada a la olla i salteja durant uns minuts perquè agafi una mica de color i sabor.
  • Aboca el brou de verdura o l’aigua a la olla, porta a ebullició i després redueix el foc per deixar que la carbassa es cogui a foc lent durant uns 20-25 minuts, fins que estigui tendra i fàcil de triturar.
  • Amb l’ajuda d’una batedora de mà o en un robot de cuina, tritura la mescla fins que es converteixi en una crema suau i sedosa. Si vols una textura més cremosa, afegeix la nata per cuinar i continua barrejant fins que tot estigui ben incorporat.
  • Condimenta amb sal i pebre al teu gust. Prova de jugar amb les espècies com la nou moscada o el comí per afegir un toc d’interessant profunditat de sabor.
  • Serveix la crema de carbassa en bols individuals i decora amb uns gerds de carbassa rostida per donar-li un toc cruixent i decoratiu.
  • Acompanya la crema de carbassa amb crostonets de pa torrat o galetes salades per una explosió de textures en cada mossegada reconfortant.

Notes

  • Per als amants dels fruits secs, pots afegir ametlles o nous picades per damunt de la crema per donar-li un toc cruixent i enriquir-la amb el seu sabor únic.
  • Si desitges un toc de dolçor, pots afegir una mica de mel o sirop d’auró a la crema per donar-li un equilibri perfecte de sabors.
Keyword Vegetariana

I voilà! Ja tens la teva Crema de Carbassa, perfecta per a les nits fresquetes d’hivern o qualsevol ocasió que cridi a un plat reconfortant. Bon profit!